Puppupajat yläkoululaisille Mediataitoviikolla 8.2. klo 9 ja 13.15

Kriittinen lukutaito on keskeinen osa medialukutaitoa. Sitä harjoitellaan Mediataitoviikolla pääkirjaston puppupajoissa. Tuo luokkasi työstämään hauskoja puppupostereita ja oivaltamaan kuinka helppoa on tuottaa tietoa, joka ei pidä paikkaansa. Puppupajoissa hyödynnetään Katri Saarikiven kehittelemää puppureseptiä ja keksitään oman ryhmän kanssa huuhaa-väite ja sille epäluotettavat mutta uskottavat perustelut.

Pajat on tarkoitettu 7-, 8- ja 9-luokkalaisille ja niihin ilmoittaudutaan lomakkeella 26.1. mennessä. Mukaan mahtuu yhteensä 6 luokkaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Työskentely aloitetaan pääkirjaston Mikkeli-salissa ja sitä jatketaan muissa 2. kerroksen tiloissa. Posterit tehdään n. 5 hengen ryhmissä, jotka toivottavasti on jo tehtynä kirjastolle saavuttaessa. Valmiit posterit käydään yhdessä läpi ja jokainen ryhmä esittelee omansa lyhykäisesti.

Pajojen mentyä posterit asetetaan näytteille pääkirjaston yläaulaan ja kirjaston asiakkaat voivat äänestää suosikkinsa. Suosikkiposterin tekijät palkitaan.

Puppupajojen to 8.2. kellonajat:

  • klo 9-10.30 (kolme luokkaa)
  • klo 13.15-14.45 (kolme luokkaa)

Lähetämme opettajalle tiedon siitä, mahtuiko ilmoitettu luokka mukaan viimeistään 30.1.

Ilmoittautuminen  lomakkeell (ilmoittautuminen on päättynyt).

Puppupajat ovat myös osa kirjaston meneillään olevaa demokratiahanketta ja malli on peräisin Mediakasvatusseuran hankkeesta.

Tervetuloa kanssamme kokeilemaan pupun tuottamista!
Mikkelin seutukirjasto
Päivi-Kristiina Erola, Mirkka Auvinen & Eija Nevalainen


Jätä kommentti