Luokat 1-2

Ensimmäisen luokan Kirjastopolkuun kuulunut ohjattu vierailu lähikirjastossa jäi pois syksystä 2020 lähtien. Esiopetuksen Kirjastopolussa lapset ovat saaneet jo tuntumaa kirjastoon ja toivotaan, että siitä tulee tuttu paikka myös ekaluokkalaiselle. Koulujen yhteistyökirjastot löydät täältä.

Ekaluokkalaiselle hyvä tavoite on oppia käyttämään kirjaston peruspalveluita ja tutustua kirjastoon myös tiedonhankintapaikkana. Lukutaidon oppimista tukee lastenkirjallisuuteen tutustuminen. Jos kirjastokorttia ei ole ennestään, sellainen kannattaa hankkia viimeistään nyt.

Toivotaankin, että ensimmäisten luokkien opettajat käyvät luokkansa kanssa kirjastossa ainakin kerran lukuvuoden aikana. Käynnistä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, mutta kannattaa ottaa huomioon, että loka-maaliskuussa to-ja pe-aamuina pääkirjaston lastenosastolla on esiopetusryhmiä.

Materiaaleja opettajan tueksi:

Toisella luokalla harjoitellaan ja syvennetään aiemmin opittuja taitoja ja mahdollisuuksien mukaan käydään kirjastossa opettajan ohjauksessa. Opettaja voi hyödyntää Kirjastopolun linkkilistoja.

1-2-luokkien lukudiplomi Tapiiri (Kunnari)


Materiaaleja lukemaan innostamiseen

  • Ekapeli lukemisen taitojen harjoitteluun/ LukiMat oppimisvalmiuksien oppimis- ja arviointiympäristö
  • Lukusankarit – WSOYn ja Tammen lastenkirjasivusto

Materiaaleja tiedonhakuun ja kirjastonkäyttöön

Materiaaleja mediakasvatukseen ja TVT-taitoihin