Verta, hikeä ja T-paitoja pääkirjastolla ke 13.4.2022 sekä Vaatevallankumous 11.-14.4.

Hei yläkoulun ja lukion opettaja,

tuo oppilaasi kirjaston Mikkeli-saliin Verta, hikeä ja T-paitoja -tapahtumaan ke 13.4. klo 12-13! Tilaisuudessa katsotaan samannimisen dokumenttisarjan (2020) jakso ja tavataan sarjassa esiintyvä somevaikuttaja Joona Puhakka, joka saapuu paikan päälle ja vastaa kysymyksiin. Dokumenttisarjassa neljä intohimoisesti vaatteisiin suhtautuvaa nuorta suomalaista vaikuttajaa matkustaa Myanmariin ottamaan selvää vaateteollisuudesta ja pikamuodin synnystä. He myös työskentelevät paikallisten työtekijöiden kanssa puuvillapelloilla ja nahka- ja vaatetehtaissa.

Ilmoita ryhmäsi ennakkoon sähköpostilla pia kontio at sivistys mikkeli fi . Paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

(Joona Puhakan Q&A -osuutta (noin klo 12.30-13) voi seurata striimattuna, mutta sitä ei tallenneta. Dokumenttia ei striimata.)

Samalla reissulla Verta, hikeä ja T-paitoja -tapahtuman kanssa voi käydä nuorten työpajojen pitämässä vaatepajassa (klo 10-14), jossa tutustutaan vaatteiden korjaamiseen ja muokkaamiseen, tai nuorille tarkoitetulla vaatteidenvaihtotorilla nuortenosasto Hengarissa. Kirjastolla on myös esillä vaateaiheista kirjallisuutta ja kirjastokortilla lainattavia käsityövälineitä.

Tapahtumat kuuluvat kirjaston Vaatevallankumouspäiviin 11.-14.4.2022, joiden kaikki (osin vielä tarkentuvat) tiedot löytyvät täältä: https://kirjasto.mikkeli.fi/ymparistotunteet/

Vaatevallankumouspäivät ovat osa Nuoret ja ympäristötunteet -hankkeen toimintaa, jossa kokeillaan kirjastojen ympäristö- ja ilmastotoimintaa nuoria kiinnostavalla tavalla.

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Pia Kontio, Mikkelin seutukirjasto: pia kontio at sivistys mikkeli fi, 044 794 2460

Yhteisöpedagogi Ulla Pötsönen, Nuorisotyö ilmastotoivon rakentajana -hanke: ulla potsonen at sivistys mikkeli fi, 040 129 5035.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s