Talvi-Vetehiset 21.2.-6.3. -kirjavinkkausta lapsille, lukuhaaste ja mobiilipeli

Eteläsavolaisten Vetehiset-festivaalin talvi tarjoaa monenlaista mukavaa ohjelmaa, joka löytyy kokonaisuudessaan Vetehisten verkkosivulta. Tässä poimintana lukuhaaste, siihen liittyvä mobiilipeli sekä lapsille ja perheille suunnattu kirjavinkkaus.

Kirjavinkkaus: Lumi ja lumileikit – Säihkettä ja säpinää pe 4.3. klo 12 pääkirjastolla ja verkossa

Tule kuulemaan kirjavinkkejä kirjoista, jotka sisältävät talven riemua, säpinää ja säihkettä – yhdessä ja yksin luettavaksi! Vinkit sopivat alle kouluikäisille ja alakoululaisille ja heidän perheilleen.

  • Pääkirjaston lastenosastolla perjantaina 4.3.2022 klo 12-12:30.
  • Striimattuna tämän linkin kautta: Kirjavinkkaus Youtubessa.

Kirjavinkkaus ja striimaus ovat osa Etelä-Savon Talvivetehiset -festivaalia ja sen tarjoavat Mikkelin seutukirjasto ja Lumme-kirjastojen Potkua palvelukehitykseen Lumme-kirjastoissa livenä ja verkossa -hanke.

Vetehiset-lukuhaaste

Vetehiset-festivaalin osana Etelä-Savon kirjastot toteuttavat kaikille avoimen avoimen Vetehiset-lukuhaasteen, joka johdattelee lukijoita eteläsavolaisen kirjallisen kulttuuriperinnön ja luontoaiheisen kirjallisuuden pariin.

Vetehiset-lukuhaasteen pariin pääset Lumme-Finnan sivulta.

Lukuhaaste on avoin kaikille, eli kuka tahansa voi osallistua siihen. Haaste on voimassa 1.11.2021 – 31.8.2022. Haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.

Mobiilipeli tukee koululaisia lukuhaasteeseen tarttumisessa

Mikkelin seutukirjaston ja Vetehisten yhteistyönä tuotetun Vetehiset-lukuhaastepelin avulla voit etsiä haasteeseen sopivia kirjoja, pohtia Vetehis-teemoja ja oppia samalla käyttämään Etelä-Savon kirjastoja ja niiden verkkokirjastoja. Peli sopii kaikille 5-luokkalaisista ylöspäin. Pääset peliin tästä:

Linkki Vetehiset-lukuhaastepeliin

Peliin kirjaudutaan tunnuksella 287F21, minkä jälkeen annetaan pelaajalle tai joukkueelle oma pelaajanimi.

Voit pelata peliä yksin tai ryhmässä joko tabletilla tai älypuhelimella. Pelin tehtäviä ei arvioida eivätkä pelaajat pelaa toisiaan vastaan. Kaikkiin tehtäviin vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan palkinto lukuhaasteen päätyttyä 31.8.22. jälkeen.

Lukuhaasteen toteuttavat yhteistyössä Lumme-kirjastot, Kangasniemen kirjasto, Sulkavan kirjasto, @saimaailmio2026 ja @vetehiset_esavo

Lukuhaaste on osa Etelä-Savon maakuntaliiton koordinoimaa AKKU – Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hanketta, jota rahoittaa OKM.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s