Kirjastojen verkkoaineistoja opetuksen tueksi

Kuva: Geralt/Pixabay

Kirjastot ja koulutkin ovat enimmäkseen suljettuja ja useimmat opiskelemme ja työskentelemme etänä. Olemme koonneet muistin virkistykseksi linkkejä kirjastojen ym. verkossa käytettäviin aineistoihin.

Kirjoja

 • Lumme-kirjastojen Ellibs-kokoelmasta voit lainata sekä aikuisten, lasten ja nuorten e-kirjoja ja äänikirjoja. Lainaukseen tarvitaan kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku. Jos kirja on lainassa, sen voi varata. Näitä kirjoja pyritään hankkimaan pikaisesti lisää Lumpeiden kokoelmaan.
 • Ellibs-kirjaston kautta on vapaasti käytettävissä muutama kirja 13.4. saakka Koko kansa lukee -kampanjan ansiosta. Tämä tarkoittaa, että samaa kirjaa voi lukea vaikka koko luokka yhtaikaa. Kirjat ovat : Kuisma, Hanna-Riikka: Kerrostalo (Like), Erlandsson, Karin: Missdåd (Schildts & Söderströms) ja  Hepo-oja, Briitta: Suomea lohikäärmeille (Otava).
 • Varhaiskasvatukselle tarkoitetun Lukulumo-palvelun  Home access-versio on avattu vapaaseen käyttöön.  Palvelusta löytyy kuvakirjoja ääneen luettuna ja sen voi ladata oman laitteen sovelluskaupasta. Käyttäjätunnus on lukulumokoti ja salasana: 987654321.‬ Lisätietoa Lukulumon Facebook-sivulta
 • Makupalat-linkkikirjaston sadut ja kuvakirjat – osiosta löydät vapaasti käytettäviä aineistoja pienille.
 • Makupalat-linkkikirjaston kaikki e-kirjat – kaunokirjallisuus, sadut, kuvakirjat, runot, kertomakirjallisuus, sarjakuvat, näytelmät, kansanrunous, yleiset tietoteokset.

Vanhoja lehtiä, museo- ja arkistoaineistoja

Tieteellisiä lehtiä tai artikkeleita

 • Journal.fi-sivustolle on koottu kotimaisia tieteellisiä lehtiä ja vuosikirjoja. Artikkelit ovat avoimesti saatavilla, tosin osa niistä tulee luettavaksi viiveellä
 • Google Scholar kannattaa myös muistaa, jos etsit tutkittua tietoa. Hakukone löytää myös suomenkielisiä artikkeleita ja opinnäytetöitä.
 • (Lumme-kirjastojen ePress, eMagz-, ja PressReader-palvelut ovat ikävä kyllä käytettävissä vain kirjastojen verkoissa toistaiseksi).

Elokuvia

 • Lumme-kirjastojen Viddla-palvelusta löytyy laadukkaita, erityisesti eurooppalaisia elokuvia. Katseluun tarvitaan kirjastokortti ja siihen liitetty tunnusluku. Samalla kirjastokortilla voi katsoa kuukaudessa kaksi elokuvaa, mutta saman elokuvan voi katsella useamman kerran tuon kuukauden aikana. Elokuvan yhtaikaista katselua ei ole rajoitettu, joten esim. luokalla voisi olla katsottavana sama elokuva.
 • Kotimaisia elokuvia ja esim. mainosfilmejä on vapaasti katsottavissa Kansallisen audiovisuaalisen arkiston Elonet-palvelussa.

Musiikkia

 • Lumme-kirjastojen Naxos-palvelut tarjoavat valtavan määrän laadukasta kuunneltavaa. Voit kuunnella kappaleita tai kokonaisia CD-levyjä. Kirjautumiseen tarvitaan vain kirjastokortin numero. Nykyisin on saatavana äänitekokoelmat sekä taide-, jazz- että maailmanmusiikista, tosin raja-aidat eivät ole jyrkät, joten palveluista kannattaa etsiä monenlaista musiikkia. Suorat linkit NLM, Jazz, World.
 • Lumme-kirjastojen Rockway-palvelussa voit opetella soittamaan tai laulamaan ohjatusti. Kurssit lainataan kirjastokortilla ja tunnusluvulla ja niitä voi myös varata. Lisäksi palvelu edellyttää käyttäjätilin perustamista.

Kirjastot.fi-sivusto

Kirjaston hankkimat e-aineistot ja valikoima vapaasti käytettäviä aineistoja löytyy aina osoitteesta http://kirjasto.mikkeli.fi/kokoelmat-ja-tiedonhaku/tiedonhaku/. Kannattaa seurata myös kirjaston etusivua kirjasto.mikkeli.fFacebook-sivua  ja Lumme-verkkokirjastoa, joissa nostetaan esiin hyödyllisiä palveluita.

Lumme-kirjastojen e-aineistojen käyttöohje

 

 

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s