Kirjastopolku kevätlukukaudella

Esi- ja perusopetuksen opettajille

Kaupungin säästötoimet vaikuttavat myös Mikkelin koulujen Kirjastopolkuun. Kirjastopolku on osa opetussuunnitelmaa esiopetuksessa ja peruskoulun 1-, 3-, 5-, 7- ja 9-luokilla. Nämä luokka-asteet  ovat käyneet lähikirjastossa ohjatulla vierailulla. Kirjastopolun tavoitteet pyritään saavuttamaan myös jatkossa, mutta tiivistyvässä kirjastolaitoksessa kaikkia kirjastokäyntejä ei voida toteuttaa enää samalla tavalla. Lukuvuoden 2020-21 suunnitelma laaditaan kevään aikana ja päivitetään myös Kirjastopolkusivustoa.

 

Kirjastopolku keväällä

Alkaneelle kevätlukukaudelle suunnitelluista käynneistä jäävät ikävä kyllä pois 1- , 7- ja 9-luokat. Jos esiopetuksen ja 5-luokkalaisten käyntejä on vielä tekemättä, ne toteutetaan entiseen malliin, paitsi että Kalevankankaan ja Lähemäen kirjastoissa käyneet luokat suuntaavat nyt pääkirjastoon. 3-luokkalaisten kirjavinkkaukset toteutetaan supistetusti kirjaesittelynä joko koululla tai kirjastossa.  7-luokille pyritään järjestämään kirjailijavierailu korvaamaan vinkkauksia. 9-luokkien tiedonhankinnan tueksi suosittelemme juuri valmistunutta Oulun kaupunginkirjaston Eväitä opiskeluun –verkkomateriaalia.

Toivomme, että ilmoitatte 3- ja 5-luokkia Kirjastopolulle pääkirjastoon Kirjastopolkusivustolta löytyvällä lomakkeella. Kaikkien kirjastojen yhteystiedot löytyvät aikataulusta. Tässä myös keväälle päivitetty esite.

Kirjastopolku on ollut osa uutta opetussuunnitelmaa syksystä 2016 ja te opettajat olette ottaneet sen vastaan kiitettävästi. Kirjastoissa on saatu nähdä hienoja oppimiskokemuksia ja ahaa-elämyksiä kirjojen äärellä. Toivomme, että tämä yhteistyö jatkuu hyvänä edelleen ja pystymme yhdessä tukemaan opsin tavoitteita tiedonhankinnan oppimisesta ja lukemaan innostumisesta.

 

Opettajalle vetovastuuta ja tukea

Olet tervetullut käymään omatoimisesti kirjastossa luokkasi kanssa hakemassa luettavaa, etsimässä tietoa ja vaikka tekemässä harjoitustöitä. Arvostamme sitä, jos ilmoitat ainakin pidempikestoisista vierailuista etukäteen Kirjastopolku ym. ryhmien vuoksi.

Tuemme myös mielellämme sinua kirjastonkäytössä ja tiedonhankinnassa. Jos haluat lisävarmuutta esim. Lumme-verkkokirjaston tai  e-aineistojen käyttöön, voit sopia ajan kanssani yksin tai pienellä porukalla, esim. yhteissuunnitteluajalla. Minut voi myös pyytää koululle opastamaan.

Kirjasto kuulee kevään aikana tarkemmin Kalevankankaan, Lähemäen ja Rantakylän alueen kouluja ja päiväkoteja siitä, kuinka hakeutuvat palvelut palvelisivat niitä parhaiten.

Otathan yhteyttä jos tästä jää kysyttävää

Eija Nevalainen
informaatikko & kouluyhdyshenkilö

puh. 050 3117483


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s