Kirjastojen tilanne alkuvuodesta 2020

Mikkelin kaupunginvaltuusto vahvisti 9.12.2019 talousarvion vuodelle 2020 ja tämän yhteydessä päätti Kalevankankaan, Lähemäen ja Rantakylän kirjastojen lakkauttamisista. Kalevankankaan ja Lähemäen kirjastot sulkeutuvat 1.1.2020 ja Rantakylän kirjasto 1.7.2020.

Näiden kirjastojen lakkauttaminen vaikuttaa tietysti suoraan niiden koulujen toimintaan, joiden yhteydessä kirjastot ovat, mutta välillisesti myös kaikkiin kouluihin. Kirjasto on jo käynnistänyt hakeutuvien palveluiden suunnittelun. Niillä pyritään ainakin osaksi korvaamaan puuttuvia kirjastoja. Koulujen Kirjastopolku jatkuu, mutta joitakin muutoksia on luvassa. Kirjastojen lakkaamisen vaikutuksista aineistojen varauksiin on tietoa kirjaston kotisivulla

Tiedotamme tarkemmin kirjaston palveluista ja Kirjastopolusta alkuvuodesta, heti kun asiat alkavat selkiintyä. Kiitämme lämpimästi opettajia kirjastojen puolesta puhumisesta ja kirjastojen roolin esiintuomisesta lukutaidon edistäjänä. Toivomme, että koulujen ja kirjaston hyvä yhteistyö jatkuu edelleen.

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s