Mahdollisuuksien tori pääkirjastolla 15.11.2019

Toivotamme yläkoulujen luokat ja toisen asteen oppilaitosten ryhmät tervetulleiksi osallistumaan Mahdollisuuksien tori-tapahtumaan perjantaina 15.11.2019 Mikkelin pääkirjastolle. Tapahtuma on kaikille avoin. Se kestää perjantai-iltapäivän ajan klo 12-17. Tapahtumaan liittyvät työpajat järjestetään yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille klo 12-15. Tapahtuma niveltyy teemoiltaan hyvin moniin reaaliaineisiin, kuten maantietoon, yhteiskuntaoppiin ja katsomusaineisiin ja se tukee monilukutaitoa.

Mikä on Mahdollisuuksien tori?

Mahdollisuuksien tori on kaikille avoin kansalaisjärjestötapahtuma, jossa kukin järjestö tai toimija esittelee toimintaansa tahtomallaan tavalla. Tämän vuoden Mahdollisuuksien tori -tapahtuman monikulttuurisuusteeman ohella esillä on lukutaito ja tee Mikkelissä parhaillaan vietettävän Lukemisen unelmavuoden ja sen teemakirjaksi valitun Emmi Itärannan romaanin ”Teemestarin kirja” kunniaksi.

Mikkelissä Mahdollisuuksien toria koordinoi Mikkelin Maailmankauppayhdistys ry. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Mikkelin seutukirjaston, Monikulttuurikeskus Mimosan, Uusille urille-hankkeen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogikoulutuksen sekä Mikkelin opetustoimen kanssa.

15.11. Mahdollisuuksien tori -tapahtumapäivän sisällöstä

Järjestöjen ja järjestötoiminnan esittelyn ohella tapahtumassa pääsee tutustumaan Meeri Koutaniemen valokuvanäyttelyyn Mikkeli-salissa. Tapahtuman aikana pääkirjastossa toteutuu myös Elävä kirjasto. Elävässä kirjastossa lainattavissa ovat mukaan pyydetyt ihmiset ja heidän elämäntarinansa 10-15 minuutin ajaksi. Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä, toiminnallinen menetelmä. Se pyrkii edistämään erilaisten ihmisten kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuuden, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamista. Kannustamme oppilaita ja opiskelijoita lainaamaan upeita eläviä kirjoja tarinoineen.

Tapahtuman päättää kaikille avoin helsinkiläisen Taon teehuoneen järjestämä kiinalainen teeseremonia klo 16-17 Mikkeli-salissa. Koululaiset ovat tervetulleita osallistumaan teeseremoniaan omalla ajalla.

Lisäksi Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijat järjestävät yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnattuja työpajoja.

Yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille suunnatut työpajat ja ilmoittautuminen

Oppilaille ja opiskelijoille erikseen suunnatussa ohjelmassa on erilaisia toiminnallisia työpajoja, joissa pääsee tutustumaan eri kulttuureihin. Mahdollisuuksien tori –tapahtuman luokille suunnattuun ohjelmaan on varattu 1,5 tuntia. Tarjolla on kaksi eri osallistumisajankohtaa, joista luokka voi valita mieluisamman vaihtoehdon: 12.00-13.30 tai 13.30-15.00. Puolentoista tunnin ohjelma koostuu kahdesta työpajasta, ja lisäksi on varattu puoli tuntia aikaa tutustua valokuvanäyttelyyn ja järjestöihin sekä lainata Eläviä kirjoja.

Tilojen ja työpajojen toteutuksen vuoksi joudumme rajaamaan osallistuvien luokkien määrää. Työpajoihin on ennakkoilmoittautumiset osoitteessa mikkelilukee.fi/osallistu. Kuusi ensimmäiseksi ilmoittautunutta luokkaa pääsee osallistumaan tapahtumaan. Ilmoittautuminen alkaa heti syysloman jälkeen maanantaina 28.10. klo 9 ja päättyy perjantaina 1.11. klo 24.00. Ilmoittautuessa ilmoitetaan parhaiten sopiva ajankohta (12.00-13.30 tai 13.30-15.00) sekä kerrotaan toive työpajoista asettamalla ne järjestykseen kiinnostavuuden mukaan (1. mielekkäin – 6. mielekkäin lomakkeessa annetun ohjeistuksen mukaan).

Tieto pajoihin pääsystä lähetetään 5.11. mennessä ryhmän opettajan sähköpostiin. Samassa viestissä lähetämme lisää tietoa ja ohjeistusta tapahtuman tiimoilta.

Työpajat:

 • Yhdessä taidetta taideteokseksi
  • Tässä pajassa lähdetään kulttuurimatkalle maailman ympäri.
 • Säännöttömien pelien paja
  • Pelipajassa luodaan ihan uusia pelejä!
 • Viäntele oma kurki, elä muilta kurki
  • Kurkistetaan japanilaiseen kulttuuriin.
 • Mysteerejä maailmalta arvoituspaja
  • Arvoituspajassa mysteerit ratkeavat yhteistyöllä.
 • Lajit ja kielet hukassa
  • Tässä humoristisessa työpajassa sukelletaan harrastusten ja urheilulajien pariin.
 • Nyhjää tyhjästä soitin
  • Soitintyöpajassa rakennetaan itse soittimia.

Yhteydenotot ja tiedustelut
Sari Murtonen
sari.murtonen [at] mikkeli.fi
puh. 040 129 5059


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s