Lukevin luokka -kilpailun tulokset ovat selvinneet

Mikkelin seutukirjasto järjesti Lukemisen unelmavuoden kunniaksi Lukevin luokka-kilpailun. Kisassa etsittiin luokkaa, joka lukee suhteessa eniten kirjoja viiden viikon aikana. Lukevin luokka – kilpailu oli avoin kaikille Mikkelin, Hirvensalmen, Pertunmaan ja Puumalan 1.-9.-luokkalaisille.

Pistetulokset on tarkistettu ja lukevin luokka vuonna 2019 oli Rouhialan koulun 2 B. Mahtavat onnittelut voittajille! Luokka saa palkinnoksi käynnin ja kakkutarjoilun SuperCorner Mikkelissä Saimaa Stadiumilla.

Kilpailuun ilmoittautui 66 luokkaa. Kilpailuaika oli 1.2.-8.3. ja jokainen oppilas merkitsi omaan pistekorttiinsa kilpailun aikana lukemansa kirjat ja niistä saadut pisteet. Opettajat laskivat oman luokan pisteet yhteen ja jakoivat tuloksen luokan oppilasmäärällä saaden keskiarvon xx pistettä / oppilas. Näin erikokoisten luokkien tulokset ovat verrattavissa keskenään. Kilpailuun hyväksyttiin monenlaisia tekstejä ja myös äänikirjojen kuunteleminen ja yhdessä luetut kirjat saatiin mukaan kisaan.

Kouluilta tuli innostavaa viestiä: luokkien lukuinto nousi ja uusia lukutoukkia syntyi. Pisteitä ropisi mutta vielä enemmän saatiin iloa lukemisesta! Opettajien mukaan kilpailu selvästi lisäsi lukemisen määrää luokassa.

Kilpailussa toiseksi kiri hienolla pistetuloksella Hirvensalmen Elomaan koulun 2. luokka ja kolmanneksi Haukivuoren yhtenäiskoulun 6. luokka. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkitaan lahjakortein.

Lisäksi kilpailutyöryhmä haluaa muistaa kannustuspalkinnolla Tuppuralan koulun 2B-luokkaa sekä Kalevankankaan koulun 7L-luokkaa, jonka pistemäärä oli osallistuneiden yläkoululuokkien korkein.

www.mikkelilukee.fi


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s