”100 sanaa Mikkelistä” -kirjoitushaaste aloittaa Mikkelin syntymäpäivän juhlinnan

Kuvaaja Heleen Paukkunen

Mikkeliläiset haastetaan kirjoittamaan 100 sanaa kotikaupungistaan – mukaan toivotaan myös kouluja!

Mikkelin kaupungin 181-vuotissyntymäpäivän juhlinnan aloittaa kirjoitushaaste ”100 sanaa Mikkelistä”. Tekstissä tulee ilmetä Mikkeli, mutta tyylilaji on vapaa. Maaliskuun ajan, Mikkelin syntymäpäivästä alkaen, julkaistaan päivittäin yksi haasteeseen osallistunut teksti. Haasteajan jälkeen kaikki osallistuneet tekstit kootaan yhteen Mikkeli lukee –verkkosivustolle. Haasteen tarkoituksena on lisätä kaupunkilaisten osallisuutta sekä herättää kaupunkilaiset huomaamaan kuinka kirjallisuus ja kirjoittaminen kytkeytyvät ympäröivään maailmaan Lukemisen unelmavuoden tavoitteiden mukaisesti.

Mikkelin kaupungin päivää vietetään 7.3.2019. Päivän kunniaksi Lukemisen unelmavuosi haastaa mikkeliläiset kirjoittamaan noin sadan sanan tekstin ”100 sanaa Mikkelistä”, jossa Mikkeli voi olla inspiraation lähde tai tapahtumien näyttämö. Kirjoitus voi olla kuvaus, juonellinen kertomus tai vaikka katkelma tarinaa. Lajityyppi on vapaa. Teksti voi olla todenmukainen tai edustaa vaikkapa fantasiaa, kauhua tai romantiikkaa. Kerronnassa voi olla mukana historian havinaa, tai Mikkelin tulevaisuutta voi hahmotella scifin lajityypissä. Vai olisiko Mikkeli sittenkin miljöönä dekkarille tai hyytävälle trillerille? Tekstin voi halutessaan otsikoida.

Ensimmäinen teksti julkaistaan Mikkelin syntymäpäivänä 7.3.2019, jonka jälkeen tekstejä julkaistaan yksi päivässä maaliskuun ajan. Julkaisupaikkana toimivat Mikkeli lukee -verkkosivut sekä –Facebook. Tekstejä voidaan käyttää myös Mikkelin kaupungin nettisivuilla sekä kaupungin Facebookissa. Kampanjan lopuksi kaikki lähetetyt tekstit kootaan Mikkeli lukee –verkkosivulle, ja ne ovat nähtävissä myös Mikkelin seutukirjaston toimipisteissä. Järjestäjällä on oikeus jättää julkaisematta tekstit, joiden sisältö katsotaan sopimattomaksi.

Haasteeseen osallistuvat tekstit lähetetään Mikkelin seutukirjastolle osoitteeseen sari.murtonen@mikkeli.fi. Haasteaika on 1.-15.3.2019. Tekstin voi myös toimittaa Mikkelin seutukirjaston toimipisteisiin tai käydä kirjoittamassa tekstin kirjastossa.

Tekstin lähettäneiden kesken arvotaan 30 euron arvoinen lahjakortti Suomalaiseen kirjakauppaan sekä kymmenen Mikkelin kaupungin lahjoittamaa pientä yllätyspalkintoa. Tekstiin tulee liittää arvontaa varten yhteystiedot: nimi, sähköpostiosoite ja/tai puhelinnumero. Tiedot eivät käy ilmi julkaistavassa tekstissä. Halutessasi voit julkaista tekstin omalla nimelläsi tai käyttää vaihtoehtoisesti nimimerkkiä. Julkaistuista teksteistä ei makseta palkkiota.

Lisätietoja haasteesta: Hanketyöntekijä Sari Murtonen, Mikkelin kaupunki, sari.murtonen@mikkeli.fi

Lisätietoa Mikkelin syntymäpäivän ohjelmasta kokonaisuutena: Viestintäpäällikkö Heidi Hänninen, Mikkelin kaupunki, heidi.hanninen@mikkeli.fi, puh. 040 129 5048

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s