Lukemisen tukena tänäkin syksynä: lukudiplomit, lukemistot, sanataidetoiminta ja Celia-kirjasto

Kirjasto tarjoaa taas monenmoista tukea lukuharrastukselle. Muistathan ainakin nämä lapsille ja nuorille suunnatut palvelut:

Lukudiplomit

Mikkelin perusopetuksen Lukudiplomit ovat siirtyneet kokonaan tänne Kirjastopolkusivustolle. Diplomien päivitys aloitetaan tänä lukuvuonna. Jos olet kiinnostunut olemaan mukana päivitystyössä, ota yhteyttä Mari Karvoseen mari.karvonen[at]mikkeli.fi.

Lukemistot

Koulujen käyttöön tarkoitettuun lukemistokokoelmaan on tullut uusia nimekkeitä:

  • juuri lukemaan opetteleville esim. tavutetut Reuhurinne: ensiluokkaiset elokuvatähdet sekä Kokkiklubi: maailman paras pizza
  • isommille koululaisille esim. Nörtin ja Kepler62:n kakkososat.

Alakoulun lukemistot sijaitsevat Rantakylän kirjastossa ja yläkoulun pääkirjastossa. Lukemistot ovat kaikkien Mikkelin seutukirjaston toiminta-alueen koulujen käytettävissä. Tutustu siis tarjontaan Lumme-verkkokirjaston listoilla alakoulu ja yläkoulu. Lainaus- ja varausohjeet löydät lukemistot ja lainaaminen -välilehdeltä.

Lukemistoja on saatavana myös e-kirjoina. Kirjastoon on hankittu kokeeksi useampia kappaleita joidenkin nuortenkirjojen elektronista versiota. Kappalemäärät vaihtelevat yhdestä neljään. Vuodeksi 2018 on hankittu kaksi nimekettä, joilla kummallakin on yhteensä 100 lainauskertaa. Kirjat ovat Johanna Hulkon Geoetsivät ja salaperäinen Sasu ja Kalle Veirton Jyrsijöiden haaste. E-kirjat löytyvät Lumme-kirjastojen Ellibs-kokoelmasta.

Sanataidetoiminta

Pääkirjastossa on sanataidetoimintaa eri-ikäisille. Sitä tarjoavat sanataideohjaajat Noora Tähtinen ja Mimosa Laine 2. kerroksen maakuntakokoelmahuoneessa.

  • Sanataidepajat 3-6 -vuotialle lapsille ja lasten vanhemmille 8.9. alkaen klo 10-11. Sanataidepajat koostuvat tarinatuokiosta ja luovasta toiminnasta eri taiteenlajien keinoin. Kokoontumiset kerran kuussa, ohjaajana Noora.
  • Sanataidepajat 7-12 vuotiaille 8.9. klo 12-n.13.30. Sanataidepajoissa kurkataan kirjoihin, etsitään johtolankoja luovaan kirjoittamiseen ja kokeillaan erilaisia sanataiteen tuottamisen tapoja rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. Ikäraja ohjeellinen. Kokoontumiset kerran kuussa, ohjaajana Noora.
  • Sanataidekerho 13-17-vuotiaille nuorille 7.9. alkaen klo 15.30-n.17. Kerhossa tutustutaan erilaisin genereihin ja teksteihin ja tehdään pieniä kirjoitustehtäviä. Kokoontumiset kerran kuussa, ohjaajina Mimosa ja Noora.
Celia-kirjasto lukemisesteisille

Celia-kirjaston palveluja lukemisesteisille on saatavissa myös Mikkelin seutukirjaston kautta. Celia on saavutettavan kirjallisuuden asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celianet-verkkopalvelun äänikirjoja voi kuunnella tietokoneohjelmalla tai mobiilisovelluksella. Verkkopalvelun rekisteröintiä varten varataan aika kirjastolle. Yhdyshenkilönä toimii Lea Kajakoski (lea.kajakoski[at]mikkeli.fi, puh 040 129 4381. Lisätietoa kirjaston verkkosivulla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s