Kirjastopolun syysmuistilista ja Anu Ojarannan vierailu 22.8.

Koulujen rehtoreille ja kirjastoyhdyshenkilöille on lähetetty ensi syksyn muistilista auttamaan syksyn suunnittelussa. Kirjastopolku on toiminut nyt kaksi lukuvuotta alakoulussa ja yhden yläkoulussa ja toteutunut aika lailla suunnitelmien mukaan. Kirjastopolkua pääsemme arvioimaan yhdessä asiantuntijan johdolla, kun koulun ja kirjaston yhteistyötä tutkinut ja käytännössäkin toteuttanut Anu Ojaranta saapuu yhteistyötapaamiseemme 22.8.

 MUISTILISTA 

Kirjastopolkusivusto ja -esite
Koulun ja kirjaston yhteistyöalueena toimii tämä verkkosivusto Mikkelin koulujen Kirjastopolku , josta löytyy toimintaohjeita, kirjaston tuntimalleja ja muuta asiaan liittyvää. Myös esitteessä on tiivistelmä Kirjastopolun tavoitteista ja sisällöistä.

Kirjastopolkuluokat ja vierailuajat
Opsiin sisältyville kirjastokäynneille on tehty suuntaa-antava aikataulu, jonka noudattaminen helpottaa kirjaston töiden suunnittelua. Myös muusta ajoituksesta kannattaa tarvittaessa neuvotella.

  • Esiopetus – marras-joulukuu
  •        1. luokka –  maaliskuu
  •        3. luokka – maalis-huhtikuu
  • 5. luokka – syys-lokakuu (paitsi ”ilmiöprojekti” koulun aikataulun mukaan)
  • 7. luokka – tammi-helmi/maaliskuu
  • 9. luokka – marras-tammikuu (=tutkielman tiedonhankinta, ”ilmiöprojekti” koulun aikataulun mukaan.

Kyläkouluille suositellaan, että kaikki kirjastopolkuluokat tulisivat pääkirjastoon samalla kertaa. Koulut, joissa on yhdysluokkia vierailevat joka toinen vuosi. Tarkempi  Aikatauluehdotus 2018-2019. 

Vierailuajan sopiminen
Vierailusta sovitaan oman lähikirjaston kanssa mielellään viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Ajanvaraus pääkirjastoon käy kätevimmin Kirjastopolkusivustolla olevalla lomakkeella.  Yhteystiedot löytyvät myös liitteestä. 

Kirjastoyhdyshenkilöt kouluilla
Koulun nimeämä kirjastoyhdyshenkilö toimii linkkinä kirjaston ja koulun välillä erityisesti tiedotuksessa. Ilmoitattehan, jos yhdyshenkilönne on vaihtumassa.  Lista yhdyshenkilöistä on myös Kirjastopolkusivustolla.

Yhteistyötapaaminen pääkirjaston Mikkeli-salissa ke 22.8.2018 klo 15-17. T
Tällä kertaa teemana on Kirjastopolun alkutaipaleen arviointi ja meillä on ilo saada vetäjäksi aiheen huippuasiantuntija FM Anu Ojaranta, jolla on pitkä kokemus koulun ja kirjaston yhteistyöstä. Hän on juuri jättänyt tarkastettavaksi väitöskirjansa, joka käsittelee vuosien 2004 ja 2016 perusopetuksen opetussuunnitelmia ja informaatiolukutaitoa. Toivottavasti mahdollisimman moni opettaja pääsisi mukaan tähän tilaisuuteen. Ilmoittautua voi jo nyt, mutta viimeistään 20.8. lomakkeella tai osoitteeseen eija nevalainen at mikkeli fi

Lisätietoa Kirjastopolusta koulullesi
Jos Kirjastopolusta tai muista kirjastoasioista herää kysymyksiä, voit aina ottaa yhteyttä kirjaston informaatikkoon. Voimme myös tulla vierailemaan koulullenne esim. opettajien kokoukseen infoamaan lyhyesti Kirjastopolusta.

Informaatikko syksyllä 1.8.-30.11.
Kouluyhdyshenkilönä toimiva informaatikko Eija Nevalainen työskentelee 1.8.-30.11. hankkeessa ”Kaikki mukaan Kirjastopolulle” ja sijaisena toimii kirjastonhoitaja Elisa Harjunpää (elisa harjunpaa at mikkeli fi ).

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s