Lukukoira vierailee nyt myös pääkirjastossa

Mikkelin kirjastoissa toimii kolme aktiivista lukukoiraa, joille lapsi voi tulla lukemaan tai vaikkapa kertomaan kirjan kuvista. Koirat ovat vierailleet jo kauan Kalevankankaan kirjastossa, mutta nykyisin myös Otavan, Lähemäen, Haukivuoren ja Rantakylän kirjastoissa ja tämän vuoden alusta myös pääkirjastossa.

Lukukoirien tärkeimmät tehtävät ovat lukijan kuuntelemisen lisäksi tilanteen rentouttaminen, lukijan ehdoton hyväksyminen ja myönteinen kannustus oppimiseen sekä täyden huomion antaminen vain lukijalle rauhallisessa ympäristössä: koira huolehtii lukijasta ja koiran ohjaaja koirasta.

Pääkirjastossa lukukoira vierailee joka kuukauden viimeisenä torstaina klo 17.30-18.30, seuraavan kerran 23.2.2017. Paikalle voi tulla ilman ilmoittautumista. Jos kysyntää riittää, lukukoiran vierailuja voidaan lisätä. Muissa kirjastoissa oppilaasi pääsee lukemaan koirille kouluaikana, kun sovit asiasta lähikirjastosi kanssa. Koira jaksaa kuunnella tunnin verran kerrallaan ja aikaa varataan noin 15 min /oppilas.

Lisää lukukoiratoiminnasta kirjaston Lumpeenlehtiä-blogissa: Lukukoirien kuulumisia

 

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s